Notícies Foto: May ZircusFoto: May Zircus

L’Auditori i la Banda Municipal de Barcelona presenten la quarta edició del curs de direcció per a banda

29 febrer, 2024

Dirigit per José R. Pascual-Vilaplana, mestre titular de la Banda Municipal de Barcelona, el curs es durà a terme entre l’1 i el 5 de juliol.

L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, obren la convocatòria per a la quarta edició del Curs de Direcció per a Banda. Dirigit per José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, el curs s’impartirà de l’1 al 5 de juliol de 2024, i els interessats poden inscriure-s’hi fins al 6 d’abril.

L’objectiu del curs és contribuir a la formació de directors i directores a través de sessions pràctiques i teòriques. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i reflexionaran sobre aspectes com l’estudi de la gestualitat, l’anàlisi i tècnica d’estudi de partitures, la planificació d’assajos, l’afinació, així com aspectes necessaris tenint en compte la realitat de les bandes de música com ara la programació o tàctiques per mantenir la motivació i estimular l’evolució dels membres de les bandes.

La quarta edició del curs respon a la càlida acollida de les anteriors edicions anuals, en les quals el director del curs, José R. Pascual-Vilaplana va traslladar a Barcelona la seva llarga experiència en cursos similars. La figura del professor convidat, el qual imparteix les sessions teòriques durant una jornada, enguany l’ocupa el compositor Christiaan Janssen. El repertori del curs inclou una obra del músic neerlandès, que se suma a autors com Clifton Williams o Azael Tormo, de qui els alumnes treballaran una obra premiada al Concurs de Composició Josep Maria Lleixà. 
Comments are closed.

Back to Top ↑