Notícies Foto: Clàudia García-Albea i Clara ColomFoto: Clàudia García-Albea i Clara Colom

L’Hostal Càntut torna a la Fira Mediterrània de Manresa, del 6 al 8 d’octubre

28 juliol, 2023

La capital del Bages acollirà tres dinars per cantar, amb les actuacions de Clàudia García-Albea i Clara Colom, Alidé Sans i Os do Fondo da Barra.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral es torna a unir per segon any consecutiu a la Fira Mediterrània de Manresa per presentar l’Hostal Càntut a la Fira. Del 6 al 8 d’octubre, la capital del Bages acollirà tres dinars per cantar, amb les actuacions de Clàudia García-Albea i Clara Colom, Alidé Sans i Os do Fondo da Barra, a més de la dinamització de membres del grup Germà Negre i de l’organització del Càntut. Els àpats tindran lloc al Bar Els Carlins i les entrades es posaran a la venda el divendres 28 de juliol al web de la Fira Mediterrània: www.firamediterrania.cat.

La complicitat entre la Fira Mediterrània de Manresa, el Càntut. Cançons de tradició oral i Germà Negre segueix generant propostes i col·laboracions en diverses línies. Enguany, després d’una reeixida primera edició amb Quedem en Paus, Carles Belda, Betzuca i Julivert, les dues entitats tornen a oferir l’Hostal Càntut a la Fira. Una proposta amb l’objectiu de recuperar i reinterpretar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes, i seguir explorant i mantenint viu el llegat del repertori de cançons de transmissió oral.

Durant el cap de setmana de la Fira es podrà participar en tres dinars per cantar, de la mà d’artistes vinculats a la música de tradició oral que, fugint del seu format habitual de concert, oferiran actuacions en format acústic i combinaran peces populars i tradicionals amb el seu propi repertori. A més dels artistes, els dinars per cantar comptaran amb la dinamització de membres del grup de folk banyolí Germà Negre i de l’organització del Càntut.

Les encarregades d’inaugurar l’Hostal Càntut a la Fira seran Clàudia García-Albea i Clara Colom, dues artistes dedicades al folk, membre i exmembre de la banda Roba Estesa respectivament (divendres 6 d’octubre a les 2 del migdia). La següent proposta anirà a càrrec de l’artista i activista aranesa Alidé Sans (dissabte 7 d’octubre a les 2 del migdia). Tancaran l’Hostal Càntut a la Fira el grup de música tradicional gallega Os do Fondo da Barra (diumenge 8 d’octubre a les 2 del migdia).
Comments are closed.

Back to Top ↑