Notícies Foto: Fira MediterràniaFoto: Fira Mediterrània

L’Humus Mediterrani obre la convocatòria de la 11a edició

31 març, 2023

Les propostes ja es poden presentar fins al 30 d’abril mitjançant un formulari al web de D’Arrel, entitat impulsora del projecte.

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, obre demà la convocatòria de l’11a edició. Aquesta iniciativa complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre de 2023, es poden enviar fins al 30 d’abril. Un consell assessor format per experts i membres de D’Arrel de Manresa seleccionaran un total de cinc grups que passaran a formar part de l’Humus. La programació es completarà amb un sisè concert a càrrec del grup guanyador del concurs de ball folk Robert Pellicer, el badalonins Verge de Sosa. Els concerts i balls folk seleccionats tindran lloc del 5 al 8 d’octubre.

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional, l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.

D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des de 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.
Comments are closed.

Back to Top ↑