Notícies Foto: Marta FortFoto: Marta Fort

Liannallull estrenen nou senzill, “Hippies del Montseny”

7 setembre, 2023

Avançament del seu proper àlbum “Un gran sí”.

Liannallull, l’ ́incombustible projecte musical de Jordi Espinach (Las Ruinas, Esperit!, Le Petit Ramon), ens presenta el seu vuitè disc, “Un gran sí”. En aquesta ocasió la veu de l ́Anna Capacés (Kitou, Llum Pepa and the Beats) cobra molt més protagonisme en una col·lecció de cançons que com ja ens tenen acostumats no podem etiquetar amb un sol estil. És folk? És cançó d ́autor? És disco? És psicodèlia? Segurament sí i moltes coses més. Establerts ja fa quinze anys als peus del Montseny s’han tancat al local d ́assaig i a foc lent i amb l ́únic lema del DIY Anna Capacés i Jordi Espinach ens presenten deu cançons noves més enllà de modes, tendències i trending topics.

El fet de enregistrar al local els ha permès dedicar moltes hores i escoltes per anar parint les cançons sense urgències ni dates d ́entrega. Podrien haver anat a un super estudi a gastar-se 4000€ en una gravació? Segurament tampoc, però aquestaés la gràcia de fer música a contracorrent. Així que el resultat és un treball totalment lliure i particular amb la única voluntat d ́emocionar i fer reflexionar a qui escolti el disc. O no anava d ́això fer art? Els temes han estat produïts per ells mateixos i han estat remesclats i masteritzats per Leonardo Nakabayashi al Subterrani Estudi de Sant Cugat del Vallès. I qui és el jove porter de la portada us estareu preguntant? Doncs és ni més ni menys que en Grau, el jove talent fill de la Laura Crehuet i en Xavi Garcia, bons amics de la banda. De fet en Xavi ja en va formar part ja fa uns anys. O sigui, tot queda a casa. També podreu sentir les veus i el microkorg de Lluís Molina (Lefa ́m Blanc) ballant juganer per dotar d ́una mica de plàstic a les noves composicions. Res no està prohibit en aquest disc.

“Un gran sí” es titula el darrer treball, i vol ser un gran Sí a la vida, un gran Sí a la llibertat creativa, a l ́amistat, al cuinar fent un quinto, al gaudir d ́una bona conversa amb amics, en definitiva un gran sí al fet d ́estar vius. En aquesta cançó que obre el disc Jordi Espinach ens canta «les bogeries tornen a tenir sentit / per fi els folls tenen les regnes del cavall / Tot és un gran sí” i és així com comencem el nostre viatge per un món musical personal i únic on la poètica és la flama que ens anirà guiant per un laberint ple de foscors i big data.
Comments are closed.

Back to Top ↑