Notícies Foto: Jose AladidFoto: Jose Aladid

Madera Viva Trio ens obre camins cap a llocs encara per descobrir a “Senderos”

5 octubre, 2023

Canten les seves pròpies cançons, i també d’altres autors, en les seves llengües més properes, el català i el castellà.

Tot i ser un trio essencialment de jazz, el grup es deixa influenciar pels ritmes llatins, la cançó d’autor i el pop, amb un so de directe molt enèrgic i explosiu, on les improvisacions ens porten per senders insospitats.

El primer àlbum del trio es titula “Senderos”, i conforma el present i el futur d’una formació amb una trajectòria i també un passat. I és que l’arrel de Madera Viva Trío està en un projecte que va néixer l’any 2017, quan Pau Lligadas va gravar el seu primer disc com a líder, titulat “Madera Viva”, i va comptar amb la presència de Vicenç Solsona i l’internacionalment reconegut Jorge Rossy. Però en Pau tenia clar que volia desenvolupar un so de grup durant la seva gira i d’aquesta forma va introduir al bateria Ramón Ángel Rey establert a Barcelona. És així com el trio d’en Pau Lligadas evoluciona i totes les sensibilitats son part imprescindible d’un mateix retrat. Tres camins que s’ajunten en un de sol d’una forma genuïna i única.

En el repertori de “Senderos”, els temes originals tenen una clara influència de la cançó d’autor, i n’és un clar exemple la col·laboració amb la cantautora Gemma Humet, que posa la veu al tema “T’interpreto”, una canço composta pel mateix Pau Lligadas. També trobem temes compostos i escrits per Vicenç Solsona com “Cançó per Laura”, “Nora” i la cançó instrumental “Rápido Analógico”. A més a més, el trio ens ofereix cançons d’altres artistes que els han influenciat com ara “Epigrama” de Toti Soler, “Qué será” que va popularitzar José Feliciano, “La curva del Morrot” de Gato Pérez i “Guaguancó para Daniela” del grup Habana Oculta (que després van ser coneguts com a Habana Abierta). Finalment, comptem amb un regal que va fer a Pau Lligadas, Eva Llorens, una persona molt propera a ell, que va compondre la cançó “Gràcies” dedicada al pare d’en Pau (Francesc Lligadas Raventós), quan el 23 d’octubre de 2023 va morir, just una setmana després d’haver gravat el disc.
Comments are closed.

Back to Top ↑