Notícies Foto: ACNFoto: ACN

Maruja Limón: “‘Te como la cara A’ és un cant a la rumba, un gènere que ens fa ballar i sentir part d’un grup”

3 abril, 2024

El sextet presenta l‘EP aquest dissabte a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona.

El grup barceloní Maruja Limón ha publicat l’EP ‘Te como la cara A’ amb quatre cançons, que caminen a ritme de rumba, flamenc, salsa i música electrònica, entre d’altres estils. En una entrevista a l’ACN, el sextet explica que ‘Te como la cara A’ és “un cant a la rumba, a aquest gènere que ens fa ballar, gaudir i sentir-nos part d’un grup, d’una identitat. La rumba és comunitat i aquesta vegada la rumba serà l’ànima de la festa”. ‘Te como la cara A’ tindrà la seva continuació d’aquí uns mesos amb la publicació del segon EP del grup ‘Te como la cara B’. Presentaran les noves cançons, que han estat produïdes entre d’altres per David Soler i Marcel Bagés, aquest dissabte a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona.

El sextet destaca que les temàtiques de l’àlbum estan dedicades a les seves referents més pròximes (‘Míralas’) a la seva terra (‘Terra d’amor’), als sentiments retrobats (‘Volaré’) o a com les manipulen les xarxes socials (‘Dime pa què’).

Així, l’EP comença amb un homenatge que venera a aquelles dones que han sigut referents en la música pel grup. ‘Míralas’ vol rememorar artistes des de Lola Flores a Mercedes Sosa, passant per Mónica Naranjo. ‘Dime pa qué’ és una “rumba quinqui” que posa en qüestió el món del postureig. A la rumba amb base electrònica ‘Terra d’amor’, el sextet abraça cada racó de Catalunya a través d’una lletra que és tota una declaració d’amor a aquesta terra i els seus costums. Mentre ‘Volaré’, parla de deixar-nos portar pel que ens diu el cor i lluitar contra els costums i pors racionals.

Les integrants de Maruja Limón consideren que aquestes cançons són “un laboratori de rumba” i cadascuna va ser pensada per moments diferents.

L’aposta de Maruja Limón és publicar dos EP aquest any, el següent serà ‘Te como la cara B’. “El fet de dividir-lo en dos és perquè volem que tingui el recorregut més llarg possible, així no ho gastem tot d’una tirada com es fa en els discos. Ens agradaria que les dues entregues vagin acompanyades de sorpreses, concerts, vídeos”. 

La banda explica que pensen molt en el directe i en com podran interpretar els temes i com poden fer arribar les seves històries a la gent. “Partint de la base que som gent senzilla, comuniquem des d’allà, des dels nostres barris i la nostra gent”.

La gira de presentació de l’EP comença per Barcelona aquest dissabte. “Tot un bon inici de gira, ja que només desitgem veure les cares de la gent quan vegi el que hem preparat”. Després, expliquen, oferiran concerts a Sant Sebastià, Saragossa i Madrid, i faran gira també per Àustria, Alemanya i Estats Units.

Sobre la mescla de gèneres en les cançons, creu que aquest és un debat que “cal traslladar en el moment que comencen les migracions més multitudinàries, o sigui, fa bastant de temps, i més a Barcelona. La impuresa és fantàstica, sempre que tinguis coneixement del que mescles i li posis el teu punt de vista, amb respecte. Avui en dia, pràcticament només és així que surten idees fresques, úniques i originals”.

Text: Redacció/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑