Notícies Foto: Juan Miguel MoralesFoto: Juan Miguel Morales

Meritxell Gené ens apropa a Gabriel Ferrater

23 març, 2023

“No diré res de mi” serà el seu nou disc, però ja tenim un primer avançament, “Joc”.

Al poema “Joc”, inclòs en el poemari “Teoria dels cossos”, Ferrater es pregunta a si mateix si encara pot, i si encara vol, jugar amb la seva amant, molt més jove que ell. Vorejant els cinquanta anys, la curiositat i el vici perduren? S’han caducat? Es pregunta si s’hi ha de donar “sencer” i a la vegada si ha de ser “sincer”, tant amb ella com, sobretot, amb ell mateix.

En el procés de musicació del poema i de creació del videoclip, han volgut submergir-se en aquest debat intern de Ferrater. Què li passa pel cap quan es fa aquestes preguntes? Ell veu la seva amant, que en vol més, que el reclama i que fins i tot se sent insatisfeta, sola i engabiada. Ell és més vell, més viscut i dubta. L’ha de satisfer? Li pot ofegar aquest tremolor? Ho té clar: s’imposa a si mateix de lliurar-s’hi, de mostrar-li el seu vici.

La cançó és aquest foc, aquest joc introspectiu, amb guitarres enceses i punxegudes, i amb un ritme penetrant que vol dibuixar la disputa del poeta, aquest debat sexual, que és alhora melangiós i explosiu, amb espurnes volcàniques. És la lava que té al cervell i que malda per sortir.

A “Joc” la Meritxell Gené està acompanyada per Guillamino i Santi Careta. El disc ” No diré res de mi” sortirà el proper 14 d’abril.
Comments are closed.

Back to Top ↑