Notícies Foto: Ainhoa Muñoz/Text: Tresdeu-AMICFoto: Ainhoa Muñoz/Text: Tresdeu-AMIC

Més de 50 concerts i un dia més a la FiM Vila-seca 2023

23 març, 2023

La fira es posiciona com l’esdeveniment de referència de la música emergent i els espectacles musicals familiars a Catalunya.

La FiM, fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca, encara una nova edició del 4 al 7 de maig, ampliant un dia més la seva durada i posicionant-se com a cita professional referent del sector musical a Catalunya. La FiM Vila-seca ha programat per a la seva 19a edició 42 propostes musicals que faran fins a 52 actuacions a 8 escenaris de la ciutat tarragonina. 

La programació de músiques emergents portarà a Vila-seca propostes d’estils molt variats, amb untarannà molt més arriscat i més innovador. En aquest sentit, trobem propostes com l’experimentaciód’Amas, l’electro rap queer de Las Bajas Pasiones i la barreja entre l’electrònica i el flamenco de La Prenda Roja o de Miranda Fernández. Una edició més, el rap i les músiques més urbanes tenen molta presència a la programació, així doncs trobem artistes com ara Bewis de la Rosa i el seu rap rural, Boye i la seva aproximació indie festiva al hip-hop, Masta Quba com a representant del rap combatiu més clàssic i Meli Perea, que també introdueix els ritmes llatins en la seva música. En aquest mateix context trobem als Figa Flawas, guanyadors del Sona9 2022, que presenten el seu trap festiu. Com a abanderats del pop trobem propostes més intimistes com la d’Eloi Duran i Socunbohemio i més enèrgiques com la de Pale Moon, Sybille’s on Jupiter i Microhomes, amb permís de Remei de Ca La Fresca, que aporta la necessària dosi de rock i de psicodèlia. Noms com el de Magalí Datzira, Shapie Wells, Sara Terraza i Uxue, encapçalen els espectacles amb una naturalesa més soul, sense deixar de banda el ritmes jazz o l’estil mediterrani. La worldmusic queda representada per Hugo Arán, ferm defensor de la bossanova i de la cançó d’autor. Des del País Valencià arriben les propostes d’Esther i La Maria, la primera amb una aposta pel pop més contemporani, i la segona per una revisió en clau contemporània del cant d’estil valencià. Per últim, des d’Andorra arriba Julia Amor amb el seu estil que balla entre el synth i dream pop. En el ventall de punxadiscos trobem a nicole.aiff, Lupita i Janux, que aportaran als seus respectius plats una gran varietat d’estils, que van des de l’afrobeat al house passant pel nu-jazz.

Al planter d’espectacles musicals familiars i per a tots els públics trobem algunes estrenes, com poden ser el rock festiu d’Ambauka, amb el seu nou espectacle Peti qui Peti!, El Pony Menut, la nova proposta familiar de la banda de folk El Pony Pisador, Transatlàntic de l’OMAC Juvenil, amb un recorregut per la música de ball d’anada i tornada interpretada amb instrumentació tradicional, i La Clika ja és aquí, la nova cantata de Cases de la Música en format de concert familiar. Entre les propostes per als més petits i més petites trobem Sotabosc, l’espectacle de sons orgànics d’Inspira Teatre i Aquafonia, un concert de Pau Elias fet amb ampolles, llums i colors. Companyies com Anacrusa Produccions amb Les Dues Estacions de Vivaldi i la Cia Capgira amb Rebobina! seran les encarregades d’acostar la música clàssica i de tots els temps al públic familiar, mentre que la Big Band de Granollers i Queralt Albinyana Blues Trio farà això mateixamb el jazz i el blues respectivament. 2princesesbarbudes oferiràun petit tast del seu nou disc Som i serem, on s’aproximen al món dels insectes i Matito Cia ens presenta Quan el sol se’n va a la posta, un viatge en clau tradicional on es canta a la vida i a les experiències viscudes. Els valencians Ramonets son els responsables de l’aterratge del punk rock per als infants i al seu concert Flipa! aseguren una alta dosi de distorsió de guitarres. Les veus a capella de The Hanfris Quartet estaran presents amb Barbershow i també hi haurà lloc per al claqué i la percussió corporal de la mà de la companyia Woodbeats i el seu espectacle La Gran Fuga! Per últim, Orkrestònia, la instal·lació interactiva amb instruments musicals creada per La Cresta, ens farà creadors i protagonistes d’un viatge sonor molt personal. 
Comments are closed.

Back to Top ↑