Notícies Foto: (a)phònicaFoto: (a)phònica

Notable afluència de públic a 19a edició de l'(a)Phònica

4 juliol, 2023

Entre els concerts destacats els de Pau Vallvé, Mireia Vives i Borja Penalba, La Ludwig Band i Quico Pi de la Serra,

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la dinovena edició, que ha tingut lloc del 30 de juny al 2 de juliol a la capital del Pla de l’Estany. Des de l’organització es fa una bona valoració tant per l’afluència de públic com per les propostes programades.

Durant aquest cap de setmana, s’han pogut veure una quarantena de propostes amb la veu com a protagonista. De les onze activitats de pagament, tres han exhaurit totes les localitats: Rodrigo Cuevas, La Ludwig Band i Mireia Vives i Borja Penalba, i els concerts amb entrada han comptat amb un 80,6% d’ocupació de mitjana.

Concerts en diversos racons de la ciutat, veus d’estils i característiques diferents, formacions variades, i descobertes artístiques. La dinovena edició de l’(a)phònica ha ofert un festival de ciutat, amb la complicitat i implicació de diferents entitats i organismes, i una programació de qualitat amb artistes consagrats i altres emergents. 44 propostes amb grans noms de l’escena musical, tant nacional com de projecció internacional, tres estrenes, dues propostes especialment ideades per a l’(a)phònica, una actuació en primícia a Catalunya i dues presentacions a comarques gironines, entre d’altres, que han fet gaudir el nombrós públic que ha passat pel festival.

Pel que fa a la programació artística del festival, entre les propostes gratuïtes destaquen les accions de Cor de Teatre que s’han pogut veure durant els tres dies a la plaça dels Estudis. Bon veïnatge, un espectacle estrenat en la primera edició del festival, ha servit per celebrar el 25è aniversari de la formació banyolina, amb ple a totes les funcions que han ofert. També han passat pel festival les veus de Pau Vallvé, Mazoni, Isaac et Nora, Les Mécanos, 4GAMI, Mar Pujol, 97 Onzas, Boom Boom Fighters & Cookah P.

Pel que fa a les activitats de pagament, la mitjana d’ocupació ha estat del 80,6 % i s’han exhaurit tres de les onze propostes: Rodrigo Cuevas, que va presentar el seu nou treball a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles, amb un inici de concert marcat per la pluja; La Ludwig Band, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, i Mireia Vives i Borja Penalba, que van acomiadar el seu projecte conjunt al Teatre Municipal de Banyoles amb la col·laboració especial de David Fernández. Durant el festival, també s’han pogut veure les actuacions de Maestro Espada a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, Bachcelona Akademie amb Carlos Mena al Teatre Municipal, Cocanha al Claustre del Monestir, Toni Casassas a la capella de Sant Martirià del Monestir de Sant Esteve, l’espectacle Tinc un paper, de Marc Parrot i Eva Armisén al Claustre del Monestir, on també va actuar Quico Pi de la Serra, i Maria Coma a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Cal destacar que aquesta edició ha assolit la xifra màxima pel que fa a les entrades venudes respecte totes les edicions.
Comments are closed.

Back to Top ↑