Notícies Foto: Clàudia MarconellFoto: Clàudia Marconell

Pep Gimeno “Botifarra” presenta “Ja ve l’aire” al Tradicionàrius de Barcelona

20 abril, 2023

Després de l’estrena al Palau de les Arts de València amb totes les localitats exhaurides, ara ho presentarà a Barcelona el 12 de maig.

Pep Gimeno “Botifarra” presenta el seu nou disc, ‘Ja ve l’aire’, al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona el proper 12 de maig a les 20h. “Ja ve l’aire” és un recull de cançons de treball en clau femenina que compta amb les col.laboracions de Maria Arnal, Noelia Llorens “Titana”, Carmen París i Judit Neddermann. Després de la presentació del disc en un excepcional concert a l’Auditori del Palau de les Arts de València el passat 13 de gener, que va exhaurir totes les localitats disponibles, ara el cantaor de Xàtiva inicia la gira amb més de 40 dates ja confirmades arreu del territori.

Josep Gimeno i Montell, conegut pel nom artístic de Pep Gimeno “Botifarra” (Xàtiva, 1960) és un cantaor tradicional valencià reconegut per la seua tasca de recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Des de 1976 ha dut a terme una important tasca de posada en valor i adaptació de cançons de la tradició oral valenciana. Des del 2006, quan va gravar el seu primer disc en solitari “Si em pose a cantar cançons”, que va ser guardonat amb el Premi Ovidi 2007 al millor disc de folk, ha publicat 9 discos, sol o amb col·laboracions d’altres artistes, com Ahmed Touzani, Pau Cháfer o Quico el Cèlio, i ha rebut un bon nombre de reconeixements, com ara el Premi Enderrock, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura o el Premi 9 d’Octubre de l’Ajuntament de Xàtiva. “Ja ve l’aire” és el seu desé disc d’estudi, editat per El Mico Entertainment.
Comments are closed.

Back to Top ↑