Notícies foto: Andrea Motisfoto: Andrea Motis

Porta Ferrada, més d’un 30% de representació de produccions en català amb Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peya

26 març, 2024

Junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i Figa Flawas.

El Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, està a punt de tornar per a la seva edició número 62, convertint-se en una cita ineludible per als amants de la música. Amb el reconeixement de ser el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i una impressionant llista de més de 30 actuacions, 17 d’exclusives amb 13 artistes internacionals, l’expectació per aquest esdeveniment és més alta que mai.

En paraules de Sergi Roselló director adjunt del festival: “Presentem de nou un programa excepcional en la línia dels darrers anys que sota la direcció i producció de TheProject ha anat creixent edició darrera edició. Durant aquest període el festival ha anat implementant un ambiciós programa de sostenibilitat i millores com la producció circular i el benestar dels veïns i ciutadans de Sant Feliu”.

Per part de l’ajuntament el regidor Josep Saballs, “Els sèniors diuen que els anys no perdonen, tot el contrari al que succeeix amb Porta Ferrada, a cada edició que passa es va enfortint, i agafant múscul, no en va , ser el degà de Catalunya li permet lluir bagatge, amb un present il·lusionant i un futur que genera grans expectatives. Ho tenim tot, la Ciutat, els Espais, la Història, el Patrimoni, la Cultura, els Ganxons…”

Segons el director artístic del festival, Albert Mallol “El projecte artístic d’aquesta 62a edició continua obrint nous camins que busquen equilibrar les arrels del Festival, amb noves propostes que pretenen eixamplar l’espectre del seu públic”.

Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peya encapçalen els grans artistes del país, junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i Figa Flawas, aquesta nodrida representació catalana, junt amb altres produccions del festival, sumen el 33% del total de la programació en llengua i producció nacional.

Les grans obres del repertori català tenen sempre un espai al Festival, la Camerata de Música Catalana, que tan bon record va deixar fa dos anys, torna amb un repertori que va des de Juli Garreta, Morera, Brotons i Carles Marigó, pianista que tocarà la part solista de l’estrena del seu concert.

El 62è Festival de la Porta Ferrada, arriba doncs amb 13 artistes internacionals exclusius i 20 artistes debutants. Del 5 de juliol al 20 d’agost Sant Feliu de Guíxols és converteix en l’epicentre cultural del sud d’Europa.
Comments are closed.

Back to Top ↑