Notícies Foto: DiscmediFoto: Discmedi

Primer avançament del nou disc de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, “Ilercavònia”

1 juny, 2023

Els músics tortosins, que enguany celebren 30 anys, preparen el seu 15è títol de la seva discografia.

La cançó “Ilercavònia” és una fusió de jotes espaïdes (amb lletra d’Arturo Gaya i arranjaments de Jordi Fusté i Josep Lanau) i una tornada molt popular, recollida pel folklorista Joan Moreira (Del Folklore Tortosí. 1934). 

A través d’Ilercavònia, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ens ofereixen una visió de la gent i el paisatge d’un territori bàsic per entendre tota una gran àrea geogràfica que comparteix llengua, cultura i tradicions.

Es coneix per Ilercavònia a l’antiga regió de les Terres de l’Ebre, el Baix i Alt Maestrat, els Ports i el Matarranya. Ilercavons són els primers pobladors ibers d’aquesta zona. En un mapa iber, a les Terres de l’Ebre hi hauria Ilercavons, a Lleida Ilergets, a Tarragona cossetans, a Barcelona laietans, a Vic ausetans…

El nou disc de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, editat per Discmedi, sortirà al carrer aquest pròxim estiu i l’espectacle es podrà veure a escenaris com el FIMPT de Vilanova i la Geltrú o el Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre.
Comments are closed.

Back to Top ↑