Notícies Foto: Noemí ElíasFoto: Noemí Elías

“Quietud”, poema musicat per Anna Andreu

22 març, 2023

Compta amb la col.laboració de Rita Payés i Pol Batlle.

En el 2022 Anna Andreu va estrenar “La mida”, el seu segon disc. Ha passat part de l’any passat recorrent quilòmetres per a presentar les cançons d’aquest disc, una gira que l’ha portada arreu de gran part de la península (Aragó, Euskadi, Galícia, Astúries, Balears, País Valencià, Catalunya, Andalusia…), però també per Hongria i República Txeca. I durant aquest temps, no ha deixat de compondre cançons que estan començant a nodrir el que serà el seu tercer disc. Petites llavors ja plantades.

A conseqüència d’aquest viatge i de la inquietud, Anna Andreu té preparades tres cançons que acumulen la riquesa de tot el que ha viscut i que sortiran al llarg d’aquest 2023. Sense fil conductor premeditat, aquestes cançons tenen en comú que són compartides amb diferents persones que Anna Andreu i Marina Arrufat tenen a prop, algunes des de sempre i altres des de fa menys. Però totes elles molt volgudes.

“Quietud” és el primer alt en el camí. Una poesia de Maria Antònia Salvà que Anna Andreu ha musicat i convertit en una oda crua i dolorosa, però que també és el record d’un lloc conegut. Com el ressò d’una pregunta que algú ja s’ha fet abans i que ara ha estat momentàniament amplificada, però que continuarà vagant i buscant una resposta. Una pregunta que no fa Anna Andreu sola, sinó que ho fa acompanyada per les veus de Pol Batlle i Rita Payés, un antic amic i una nova troballa. Així, “Quietud” també es converteix en testimoni d’aquesta unió i d’aquest present. El videoclip que l’acompanya, ha estat realitzat per Jordi Martínez i vol dirigir la mirada de l’espectador cap a la multitud d’equilibris impossibles submergits dins la inèrcia d’un dia a l’estudi que, com el tremor d’una branca, sovint passen desapercebuts.

Aquest viatge, que va començar l’any passat amb “La mida”, conclourà en un retrobament de totes aquestes persones el 19 d’octubre a la Sala Apolo, amb un concert inclòs en la programació de Curtcircuit, en el qual veurem a Anna Andreu desplegar tota la seva màgia. 
Comments are closed.

Back to Top ↑