Notícies Foto: Festival In-EditFoto: Festival In-Edit

“Revolutionary Quartet: L’enigma Gerhard”, documental musical guanyador en el Festival In-Edit

5 novembre, 2023

Ha estat dirigit per Xavier Bosch i Josep Badell, i amb coproducció de TV3.

Robert Gerhard, va ser un compositor de música clàssica, nascut a Valls (Alt Camp), el 25 de setembre de 1896. Fill de pare suís i mare francesa, d’Alsàcia. Exiliat després de la guerra civil espanyola, va morir a Anglaterra, on va desenvolupar gran part de la seva carrera. Està considerat un dels més grans compositors del segle xx. L’obra de Gerhard és marcada pels tràgics esdeveniments que envoltaren la seva existència, que no li permeteren desenvolupar l’activitat creativa amb serenitat d’esperit fins els darrers quinze anys de la seva vida.

El jurat del festival Festival In-Edit ha atorgat el Premi al Millor Documental Nacional a “Revolutionary Quartet: L’enigma Gerhard” de Xavier Bosch i Josep Badell per:

“Rescatar de l’oblit un destacat músic europeu del segle XX, l’influx del qual al segle XXI arriba fins a la música electrònica.

Fer-ho tramant una història molt documentada i àgil, que explica sense tecnicismes i de manera assequible la seva música, mitjançant una realització i muntatge d’acord amb la història.

Estendre aquesta història a la d’una formació musical, explicant sense desviar-se del camí, complementat al subjecte del documental, cosa que significa formar part d’un quartet de corda”.
Comments are closed.

Back to Top ↑