Serrat i Bonet, doctors honoris causa

6 març, 2023

La Universitat de Barcelona els reconeix la seva destacada contribució, amb Els Setze Jutges, a la renovació de la música popular catalana durant el franquisme.

Els cantautors Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet han estat investits doctors honoris causa per la Universitat de Barcelona, en un acte que ha tingut lloc al Paranimf de l’Edifici Històric. El doctorat honoris causa és la màxima distinció que la UB concedeix a una persona, en reconeixement dels seus mèrits i la seva trajectòria en l’àmbit acadèmic, científic o cultural; dels seus valors, i de la seva especial vinculació amb la Universitat.

En el cas de Serrat i de Bonet, la Universitat els atorga aquest reconeixement per “haver contribuït de manera decisiva, a través del grup musical Els Setze Jutges, a la renovació de la música popular catalana en el marc de la lluita per la recuperació de la llengua i la cultura i contra l’extermini cultural del franquisme». Altres raons de pes per fer-los mereixedors d’aquesta distinció han estat la recuperació de la música tradicional i popular i «dels grans poetes d’ahir i d’avui», «l’excel·lència en l’art de la composició i la interpretació musical i poètica” i el seu “compromís amb les causes de la llibertat, la solidaritat, la democràcia i els drets humans”.

No és la primera vegada que la Universitat de Barcelona concedeix el doctor honoris causa a una personalitat del món de la música: l’any 1987 el va rebre la soprano Victòria dels Àngels, el 2003 el director d’orquestra italià Ricardo Mutti, el 2006, el també director Jordi Savall i l’any 2010, la soprano Montserrat Caballé.

Font: Universitat de Barcelona
Comments are closed.

Back to Top ↑