Notícies Foto: Fil de VintFoto: Fil de Vint

Sons d’Embat emprèn camí amb el disc ‘Un vent manxaire’

6 maig, 2024

Inclou sis cançons que canten a la riquesa musical de la nostra terra amb l’acordió diatònic com a protagonista.

La formació de música folk Sons d’Embat presenta el seu disc de debut, ‘Un vent manxaire’, que arriba després d’una trajectòria de concerts en directe i una gestació llarga amb un recull de sis cançons d’arrel peninsulars i mediterrànies, un mosaic de manifestacions que reviuen melodies i tradicions musicals de diverses regions, com l’arranjament del cant dels angelets o el ball de gegants d’Ontinyent, cants i ritmes festius de la comarca de Sanabria a Castella i Lleó, o els fandangos de infuència euskalduna. Tot això es fusiona amb el diàleg de melodies pròpies del grup, creant una experiència única que combina estils musicals com el famenc i la música celta.

‘Un vent manxaire’ és una oda a la riquesa musical de les terres ibèriques i mediterrànies, teixint l’essència de la música popular valenciana i basca amb una reminiscència cèltica. Amb l’acordió diatònic com a protagonista indiscutible, l’àlbum presenta una fusió d’elements sonors que destaquen les dinàmiques rítmiques de les percussions ibèriques i les melodies amb fautes ètniques.

Cada cançó del disc relata una història pròpia, amb una profunditat vinculada a les arrels i les experiències del grup, des de la majestuositat de l’obertura ‘Poema a l’embat’, fns a l’energia contagiosa de ‘Ball de gegants d’Ontinyent’ o el virtuosisme melòdic de ‘L’Albiztur’.
Comments are closed.

Back to Top ↑