Notícies Foto: Arnau VadellFoto: Arnau Vadell

Ven’nus presenta el seu primer àlbum “Bocaterrosa” a OnaCat.Ràdio

28 febrer, 2023

Serà en el programa “ActualiCAT”. Divendres, dia 3, a les 9h, 13h i 19h.

L’escena de la cançó catalana està més revolucionada que mai gràcies a una nova generació de joves veus que trenquen amb el passat i renoven el present cadascuna des del seu propi prisma. Un bon exemple és la Valèria N. Saurí, una cantautora sabadellenca de 22 anys que amb la seva dolça però potent veu presenta una proposta innovadora on música i art gràfic van de la mà. Aquesta fusió audiovisual no és nova en ella, ja que fa temps que col·labora en l’estètica de molts artistes urbans realitzant-los videoclips, sessions fotogràfiques i gravant-los càpsules en directe en format de live session. D’aquesta experiència acumulada n’ha tret el coneixement i el valor necessari per a fer una passa endavant i crear el seu propi projecte, el seu món particular: Ven’nus.

El projecte va néixer a l’habitació de casa seva en plena pandèmia i des d’aleshores no ha parat d’evolucionar. Aquella nova mirada del món musical i estètica que just naixia fa dos anys ara esdevé una col·lecció de cançons, un disc, que clamen per fugir d’aquelles quatre parets que les havien confinades.

Aquest nou disc és “Bocaterrosa”, un títol que neix d’una mala època que la Valèria va passar de cap per avall, amb la cara enganxada a l’asfalt calent, al marbre congelat i a un coixí esfilagarsat. Amb cos i ment cansats després d’haver-ho deixat tot en l’intent reiterat de saltar. Les noves cançons neixen, precisament, del moment en que va dir prou, en que va alçar-se i va traçar la línia del que havia de ser un nou terra, un nou fons, una nova base. A partir d’aquest nou punt de partida, d’aquest nou començar, és des d’on Ven’nus narra les històries íntimes el seu primer llarga durada.

“Bocaterrosa” és un àlbum ple de lletres que fereixen i alegren, melodies que conviden a la reflexió des del fons del cor. La producció, cuidada fins al mínim detall, està feta a mitges entre la mateixa Valèria i André Nascimbeni a l’Estudi D9. Acaben de fer el disc rodó les col·laboracions de Ferran Palau, Meritxell Neddermann i Flashy Ice Cream.
Comments are closed.

Back to Top ↑