Notícies Foto: Pau RequesensFoto: Pau Requesens

“Abismes i flors” és el primer disc del violinista i compositor Apel·les Carod

10 octubre, 2023

Vuit peces des d’una idiosincràsia jazzística però que destil·len la influència d’altres músiques

Des d’una idiosincràsia jazzística en la forma i amb el violí com a protagonista, les vuit peces que conformen el disc destil·len la influència d’altres músiques: des d’una expressió melòdica propera a l’arrel mediterrània fins a moments d’inspiració barroca, colors impressionistes o minimalisme pop. Tot i ser música instrumental, posa el focus en la melodia, el lirisme i la narració, amb la voluntat de fer del violí una veu amb tota l’expressivitat humana.

La música d’ “Abismes i flors” té una intenció poètica, evocadora. Vol connectar la mirada interior amb la mirada exterior, emmirallant emocions i estats d’ànim amb paisatge, fenòmens i elements naturals. Si els paisatges són estats d’ànims, l’ànima també és plena de paisatges. Flora, muntanyes, aigües i cel són joia, alegries, penes i dol, a través d’aquesta música.

Apel·les Carod, ha estat el primer graduat en violí jazz a l’estat espanyol (2010-2015, ESMUC), va ampliar els seus estudis a Nova York, a The New School for Jazz and Contemporary Music (2015-2016). Ha estat guardonat en dues ocasions amb el segon premi a la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (2014 i 2016, Polònia), el concurs de violí jazz més important a nivell internacional. El 2023 ha rebut l’Ajuda Fundació SGAE – Cases de la Música per composició.
Comments are closed.

Back to Top ↑