Notícies Foto: WeColorMusicFoto: WeColorMusic

“Alan”, el musical inspirat en una punyent història de transfòbia, arriba al Teatre Condal de Barcelona

25 abril, 2023

S’inspira en la vida del jove rubinenc Alan Montoliu Albert, que l’any 2015 va decidir treure’s la vida víctima de la transfòbia que patia tant al carrer com a l’institut.

Després de passar per Rubí, Manresa i Ullastrell, el dimarts 2 de maig a les vuit del vespre (20h),Alan” farà parada al Teatre Condal de Barcelona coincidint amb el Dia Internacional contra el bullying, una data especialment significativa que té molta relació amb l’argument de l’obra en qüestió.

Sota el segell de WeColorMusic, Mar Puig Lecha i Mateu Peramiquel Borjas exploren, en aquest nou espectacle de teatre musical, la urgència de combatre les actituds vexatòries que, dia sí i dia també, han de suportar les persones que han decidit transcendir la normalitat imposada per l’statu quo per serse fidels. Tot plegat, agafant com a punt de partida la història vital d’Alan Montoliu Albert, un jove de Rubí que amb només 17 anys va decidir treure’s la vida per culpa de la transfòbia que patia tant a l’escola com al carrer, i que durant anys va ser símbol de la lluita contra la LGTBIQ+fòbia.

Tal com apunten els autors del muntatge, en un moment en què malauradament lassetjament social està tant en lordre del dia, la història de l’Alan segueix més viva que mai. És per això que des de WeColorMusic “la volem reivindicar, reivindicar i reivindicar”, perquè “la gent prengui consciència que encara queda molta feina per fer i que, malauradament, el que ell va patir, segueix sent el pa de cada dia de molts nois i noies”, manifesten.

AAlan”, comicitat i cruesa s’entrellacen per bastir un espectacle que fuig de dramatismes i sensacionalismes: “Expliquem la història d’un jove que, com tots els adolescents, té moments bons i dolents”, subratllen Puig i Peramiquel.
Comments are closed.

Back to Top ↑