Notícies Foto: DeliricsFoto: Delirics

Carta de presentació de Púniks, “Sa curta”

30 octubre, 2023

Els eivissencs Karlus i Slim Samurai publiquen, aquest proper divendres, el seu disc debut.

“Sa curta” és el seu primer treball discogràfic on volen donar forma a la seva visió artística a l’hora de crear música. Seguint l’estel dels senzills ja presentats: “Llum”, “Aire” i “Dimonis”, la resta de cançons mesclen diferents sons contemporanis com el Reggaetón, l’Indie pop, el House i el Drum & Bass, amb lletres i sentiments que versen sobre la nostàlgia d’estar lluny de casa, l’hedonisme d’una nit d’estiu a l’illa, l’estima a la natura i la lluita per un món millor.

“Sa curta” fa referència a una de les modalitats del ball pagès (el ball tradicional de les Pitiüses), on una parella balla amb ritmes pausats i durant poc temps. Aquesta, juntament amb altres referències a la tradició popular illenca com ara les castanyoles a “Dimonis”, les flors de baladre a “Llum”, l’uc (un crit que s’utilitzava al camp) a “Mar”, l’ús de cadires eivissenques a la portada… és una aposta ferma per empènyer el llindar cultural perquè les noves generacions illenques tinguin nova música a la qual enganxar-se. També es vol aprofitar l’oportunitat per portar un producte tan pensat a l’illa com fora dels límits territorials.

En aquest nou treball també destaquem el tema “Ciutat”, fet sobre una base molt propera al Drum & Bass, on Púniks narren com a les grans ciutats és fàcil caure en una apatia sobre allò que passa al voltant, i així és com expliquen aquesta història de nihilisme amb versos ràpids i verídics, demostrant que no es tanquen a cap gènere mentre els hi encaixi amb allò que volen transmetre.
Comments are closed.

Back to Top ↑