Notícies Foto: Gaspar MorerFoto: Gaspar Morer

El Festival Strenes 2023 ha convocat prop de 20.000 espectadors a Girona

9 maig, 2023

Cal destacar l’augment de públic provinent de les comarques barcelonines.

Els dobles concerts de Joan Dausà divendres i d’Els Amics de les Arts dissabte a l’icònic escenari de les Escales de la Catedral, amb totes les entrades venudes, van cloure l’apartat gironí de l’onzena edició del festival Strenes. En total el certamen que acull les estrenes musicals del país tanca aquesta primera fase amb 15.200 entrades de pagament i 4.300 persones convocades als concerts d’entrada lliure. Unes xifres similars a les de l’any passat.

A aquestes bones xifres s’hi sumen els resultats d’una enquesta telemàtica realitzada al públic assistent al festival, que mostren que el 30% de les persones assistents provenen de la província de Barcelona, el 65% de província de Girona i la resta de Tarragona i Lleida. Aquestes dades demostren que l’Strenes és un festival plenament consolidat a tota la demarcació de Girona i apunten un augment de la presència d’espectadors provinents de província de Barcelona.

De les dades obtingudes també s’extreu que dos de cada cinc persones enquestades de públic de fora de Girona, s’allotja a la ciutat en motiu de la seva assistència al festival. D’aquestes persones, dues de cada deu s’han quedat més d’una nit.

Amb tot, i com sol ser habitual, la restauració és un dels principals beneficiats de la presència del Festival Strenes a Girona. Segons l’enquesta, nou de cada deu persones enquestades han sopat abans o després del concert del festival en un dels restaurants de la ciutat.

Una altra dada destacable és que la programació de concerts a altres barris de la ciutat de Girona ha estat un encert. Igual que les xerrades als instituts gironins a càrrec de les cantants Suu i Scorpio, que han estat tot un èxit, fet que pronostica que aquesta activitat es podrà engreixar de cara a pròximes edicions.

Per acabar, la dada més rellevant i positiva per l’Strenes és que nou de cada deu persones enquestades asseguren que l’any vinent tornaran al festival.
Comments are closed.

Back to Top ↑