Notícies Foto: BankrobberFoto: Bankrobber

El projecte Càntut-Cançons de tradició oral, arriba a Barcelona

11 abril, 2023

El dimecres 26 d’abril, el C.A.T. acollirà el concert de final de gira de l’espectacle “Vega”, de Paula Grande i Anna Ferrer.

Inspirades en el cançoner en línia del Càntut, l’any 2020 Paula Grande i Anna Ferrer van publicarVega” (Bankrobber, 2020), un disc que visibilitza i dóna veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Amb composició original, arranjaments i direcció artística de Paula Grande i Anna Ferrer, i amb la col·laboració de Vic Moliner, Laia Vallès i Juan Rodríguez Berbín, el disc està format per deu cançons que reflecteixen la vida quotidiana de les dones d’abans, amb escenes en àmbits tan diversos com les feines de la llar, la vída íntima, la maternitat… però en un pla sonor apte per als nous públics. Un àlbum que inclou cançons alegres i lluminoses comCaterineta”,Tango” oPepito”, i altres més profundes com La mare, una joia d’alta sensibilitat gràcies a la lletra, els arranjaments i les veus delicades de les dues artistes. El treball discogràfic es va enregistrar a Olivera Estudi (Banyoles) després d’un procés de dos anys realitzat entre la capital del Pla de l’Estany, Menorca i Barcelona en què es va desenvolupar la recerca de les cançons, el plantejament sonor, els arranjaments i, també, l’escenografia, amb direcció de la directora banyolina Clàudia Cedó. Vega és un pont entre el passat i el present que mescla instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica, apropant el folklore català a l’escena musical actual. Un disc que ha continuat la col·lecció de projectes discogràfics del projecte Càntut amb repertori de tradició oral de les comarques gironines, iniciada l’any 2016 amb el discCàntut” (Bankrobber, 2016) de Belda & Sanjosex. Un treball que es va realitzar gràcies a la producció conjunta de Càntut. Cançons de tradició oral, Cultural Lab i Escenapart, amb coproducció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Marfà – Centre de Creació Musical i la Fira Mediterrània de Manresa.

Després d’una vintena de concerts arreu de Catalunya, amb aquesta actuació a Barcelona es posarà fi a la gira, amb la participació de convidats especials, com Carles Sanjosé o Carles Belda, entre d’altres.
Comments are closed.

Back to Top ↑