Notícies Foto: AMJM-ASACCFoto: AMJM-ASACC

“Els clubs de jazz en perill d’extinció”

4 octubre, 2023

Comunicat de l’Associació de Músics Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC).

Aquí teniu el comunicat integre:

“Des de l’AMJM i l’ASACC considerem que el tancament del club de jazz Milano de Barcelona és una pèssima notícia pels músics, per Barcelona i pel teixit cultural de Catalunya.
Independentment, i sense entrar a valorar les raons que han portat al tancament del Milano, volem alertar que la situació dels pocs clubs de jazz que queden a Catalunya és insostenible i que tiren endavant amb moltíssimes dificultats sense tenir l’ajut institucional que creiem que es mereixen. Ara és el Milano de Barcelona, però altres clubs a Catalunya com el Hot Blues d’Igualada, el Keyboard de Reus també han tancat definitivament les seves portes.

Els clubs i locals de jazz han sigut i són una peça fonamental en l’ecosistema musical. Són espais de creació i de contacte directe amb el públic, necessaris per al desenvolupament de músics locals, joves o experimentats.

També volem posar de manifest la gran desproporció que hi ha entre l’oferta educativa superior pel jazz i la música moderna a Catalunya, especialment a Barcelona, on hi ha quatre escoles superiors de música, i cada cop és més difícil trobar espais per tocar i el nombre de locals i clubs, on els estudiants i els graduats poden tocar en directe, està en perill.

És evident que l’actual situació econòmica i la realitat immobiliària de les ciutats fa molt difícil la pervivència dels clubs de jazz tradicional, és per això que si no es prenen mesures valentes, imaginatives i decidides per fer front a aquesta nova realitat, els clubs i locals de jazz estan en perill d’extinció en els pròxims anys.

L’AMJM i l’ASACC considerem imprescindible una política de protecció dels clubs de jazz i les sales de petit format que alimenten l’escena creativa catalana, descuidar el teixit cultural que aporten de les sales i els clubs no és una bona idea en un país que destaca pel nivell dels seus grans esdeveniments musicals.

Des de l’AMJM i l’ASACC treballarem per revertir aquesta situació a l’hora que demanem la col·laboració de les administracions públiques”.
Comments are closed.

Back to Top ↑