Notícies Foto: RGB MusicFoto: RGB Music

Pau Alabajos ens presenta el seu llibre “Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble”

31 gener, 2024

Visitarà aquest divendres, dia 2, el programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio.

És la primera biografia del poeta valencià i està editada per Sembra Llibres. Aquesta obra ens acosta al recorregut vital del poeta de Burjassot amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. De fet, el llibre se suma a la celebració popular del Cent d’Estellés al País Valencià i a l’Any Estellés a Catalunya.

Els detalls d’aquesta obra única es podran descobrir en les presentacions que es faran el proper 6 de febrer a L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, i el 15 de febrer a la llibreria Ona de Barcelona.

La biografia escrita per Pau Alabajos és un un viatge que parteix dels poemes clau d’Estellés per mostrar-nos la vessant més humana de l’autor: el fill del forner de Burjassot, el periodista compromès acomiadat pel diari on treballava o el poeta que es conjura amb la causa dels explotats i la reconstrucció d’un país vençut. El músic i escriptor detalla com Vicent Andrés Estellés tant recitava en una associació de veïns com rebia els màxims guardons de les lletres catalanes.

Ara que farà 100 anys del seu naixement, l’obra d’Alabajos reivindica la figura de qui es convertí en emblema i matèria primera del moviment popular de la Nova Cançó. I que, mentre la nostra xarxa cultural de base el reconeixia arreu del país, era perseguit i amenaçat per la dreta franquista que encara avui l’intenta censurar. El poeta que va esdevenir la veu d’un poble.

Vicent Andrés Estellés és un dels poetes fonamentals de la literatura catalana. La seua obra és una narració íntima i universal de la nostra història recent: la mort i la fam, l’horror de la guerra, la crua postguerra i la derrota col·lectiva. Però també la resistència, l’esperança, la lluita constant i la fràgil alegria.

Pau Alabajos publicarà el proper mes de març un EP dedicat a Estellés, “Una granota viva a la butxaca”. Ho presentarà a Catalunya, dins del marc del festival BarnaSants, el 10 d’abril a la sala Luz de Gas de Barcelona, sota el lema “La paraula viva i amarga”.

Recordeu que Pau Alabajos ens parlarà de tot això i més, en l’entrevista que ha concedit al programa “ActualiCAT” de la nostra emissora, aquest proper divendres, dia 2 (9h, 13h i 19h).
Comments are closed.

Back to Top ↑