Notícies Foto: Crea MusicFoto: Crea Music

Strombers publicarà una cançó inèdita titulada ´Mare´

25 abril, 2024

Sortirà el 3 de maig i serà l’última cançó nova que publica el grup de Cardona, ja que el seu cofundador i cantant, Ferran Gallart, va morir el passat setembre.

Serà l’última cançó nova que publica el grup de Cardona, ja que el seu cofundador i cantant, Ferran Gallart, va morir el passat setembre. Justament, és una gravació pòstuma que va fer en Ferran a guitarra i veu i que el grup ha pogut recuperar i posar-hi la resta d’instruments amb la producció musical de Xasqui Ten.

Strombers posa aquí el punt i final a una trajectòria plena de vivències, èxits i, sobretot, música.  La banda, fundada per Ferran Gallart i Toni Company, es va formar a Cardona fa més de 20 anys i s’ha caracteritzat al llarg de la seva història pel seu caràcter juvenil, festiu i gamberro, que els ha portat a ser dels grups capdavanters de la festa a Catalunya. El seu estil barreja l’ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country per aconseguir un so inconfusible i sempre festiu.

Strombers ha esdevingut al llarg d’aquests anys tot un referent de les festes populars d’arreu de Catalunya. El grup sempre ha mostrat interès en homenatjar la cultura popular, les festes i sons d’arrel, com són Sant Joan, la Patum o els Castellers, i ho ha fet amb cançons. D’aquí surten temes com ´La nit de Sant Joan´, ´Patum´, ´Rei Carnestoltes´, ´Pessebre ideal´ o ´Tocant el cel amb la mà´.

El seu últim àlbum, ´La flor de la vida´ es va publicar el 2022 i s’afegeix a un total de 8 discos i diversos singles, on també destaquen versions en directe i recopilatoris. El grup finalitza així la seva trajectòria musical després de la pèrdua a causa d’una malaltia, del seu cantant i cofundador, Ferran Gallart.
Comments are closed.

Back to Top ↑