Notícies Foto: Ramiro ElenaFoto: Ramiro Elena

“Un altre primer cop”, el segon i homònim avançament del que serà nou disc d’Últim Cavall

13 desembre, 2023

El tercer àlbum de la banda del Garraf. veurà la llum el proper 2 de febrer.

Amb “Un altre primer cop”, el segon i homònim single del que serà el seu nou àlbum, la banda catalana Últim Cavall ha aconseguit els dos objectius que s’havien marcat. D’una banda, han aconseguit plasmar el còctel de melangia, il·lusió i alegria que ens envaeix quan recordem les primeres vegades. El primer petó, la primera cervesa, el primer concert, el primer amor, la primera cançó, el primer disc, el primer fill… però també el primer plor, el primer treball, el primer adeu o la primera jubilació. I ho han aconseguit perquè per a ells fer cançons, com fer un nou disc, és sempre una nova primera vegada. És un tornar a començar, en moments i circumstàncies sempre noves, renovant-se i intentant sempre ser millors. Al cap i a la fi, això és el que ens fa sentir-nos vius: que sempre ens quedi per experimentar una nova primera vegada, fins i tot fins al primer últim sospir.

L’altre objectiu, una mica menys emocional que el primer, era crear la cançó pop perfecta. I vaja si ho han aconseguit! Recorrent al record d’un nen de nou anys quan va veure per primera vegada a Bruce Springsteen, Últim Cavall llancen tot un homenatge a la música amb “Un altre primer cop”. El que es diu una cançó rodona. Amb el tempo ideal, amb unes línies de baix i un ritme sincopat que fan que camini sola, que respiri i que hi hagi espai i profunditat entre els instruments. Amb la veu en primer pla i amb un cor a càrrec d’Elba Vallés que li aporta dolçor. La melodia, que disimuladament neix d’acords de bossanova i jazz, enganxa i transmet el sentit de la cançó; mentre que l’estructura, tot i ser senzilla i habitual, permet que la cançó creixi perquè sobre ella hi ha espai perquè vagin passant coses inesperades. Però no ens enganyem: aconseguir que el fàcil sembli senzill és el més difícil. I acaso no és aquesta la gran habilitat del pop?

Marcant continuitat amb “Verí”, el primer senzill, i amb aquest esperit de “ballar lent, ballar trist, però celebrar la vida”, Últim Cavall prometen un so renovat pel que serà el seu tercer àlbum amb el segell Discos de Kirlian. Es dirà “Un altre primer cop”, arribarà el 2 de febrer de 2024 i des dels seus dos senzills d’avançament ja es postula com una de les més agradables sorpreses de la pròxima temporada a la escena indie. L’últim diamant en brut per explotar del panorama musical català aviat es convertirà en joia indiscutible.
Comments are closed.

Back to Top ↑