Notícies Foto: Clàudia MarconellFoto: Clàudia Marconell

Xavi Sarrià presenta el gran sarau de Balansiya

5 octubre, 2023

És un gran sarau valencià amb algunes de les veus més destacades de la cançó tradicional valenciana.

Balansiya és un homenatge a la vitalitat de la nostra música popular. Al tresor únic, mestís i divers que ens han fet qui som. Un cant col·lectiu contra les censures i la propagació dels discursos d’odi que ens continuen amenaçant. Acompanyen a Xavi Sarrià, La Maria, Pep Gimeno “Botifarra”, Noèlia la Titana, Xiomara Abello i Rafel Arnal.

Perquè la música ens corre per les venes, és la nostra sang, la nostra festa, la nostra identitat. Però també explica la història de persecucions i estigmatitzacions, de lluites i resistències. I encara que la desmemòria s’haja encarregat de robar-nos el passat, ens seguim emocionant cantant junts a les nits de l’alqueria.

Un videoclip d’Icònic Films realitzat i produït per Pam Bondia, gravat al pati d’una alqueria de l’antic camí de Benimaclet i que continua dempeus encerclada completament per l’asfalt de la ciutat.

Un treball que es complementarà amb un nou documental homònim dirigit per David Segarra i produït Tourmalet que s’estrenarà a la tardor. Aquest documental que aprofundeix en el concepte de Balansiya, la descoberta i dignificació de les arreles de la nostra música, amb entrevistes a Vicent Torrent, la Maria, Noèlia Llorens la Titana i el propi Xavi Sarrià.
Comments are closed.

Back to Top ↑