Notícies Foto: Òmnium CulturalFoto: Òmnium Cultural

Xavier Antich: “La cultura ha de ser un instrument alliberador i emancipador a què tothom ha de tenir accés”

3 maig, 2024

El president d’Òmnium Cultural ha inagurat la 3a edició del Festival Límbic.

Antich ho ha dit durant la inauguració de la tercera edició del Festival Límbic d’Òmnium Cultural, que omplirà de cultura contemporània en català, amb una trentena de propostes artístiques gratuïtes, els carrers de Santa Coloma durant aquest primer cap de setmana de maig.

Pels escenaris del Límbic hi passaran Santiago Colorado amb Coxo Abayarde (19.15 h); Martí Güell amb L’Últim ballarí; el monologuista Godai Garcia (19.15 h); Cos(i)ficades (20.45 h), de Cia. Las chicas del barro; l’humorista Indicatiu (19.45 h); concert de BRU (20.30 h) i Ayryn (21.10 h); el monòleg Mamasita (22 h), de Charlie Pee. I per acabar el dia amb plaer musical i visual, el concert Figura (23.30 h) de Claraguilar.

El dissabte, comença amb la transformista Jèssica Pulla (17 h) i la seva reivindicació d’una Catalunya amb lluentons. En acabar, el pòdcast musical La Guàrdia (17.30 h) grava en directe un episodi que viatja per la música en català del Principat, el País Valencià i les Illes de la mà d’Anna Andreu, La Maria i Júlia Colom.

Després, els espectacles continuen amb Cavallet de mar (18 h), un monòleg teatral en el qual en Martí ens fa testimonis, amb molt d’humor, del seu procés de transició i de les alegries i drames d’algú que té 20 anys. Seguidament, la Mariona Esplugues ens fa còmplices a Boja (20 h) del seu pas per consultes de psiquiatres durant 16 anys. La companyia Llum de Fideu ha creat una peça itinerant que explora la nostra relació amb la natura i la resta d’espècies. Es diu Sfumato i tindrà dos passis (16.30 h i 18.30 h). La Salvació és l’espectacle més jove del Límbic i ens el presenta la companyia de circ Les Penjades de Quina Gràcia, formada per noies d’entre 13 i 17 anys. Women Wiz Attitude (18.30 h) és un col·lectiu de ballarines urbanes que et convidaran a moure el cos amb elles. I Noves espiritualitats per a persones atees (19.30 h), de la Cia. Atzucac, es pregunta en què creiem quan ja no creiem en res. Llumeneres (19.30 h), de l’Oriol Sauleda, és com una rave, però amb poesia en comptes de techno. I finalment, tocarà ballar amb Maria Hein (21 h), Julieta (22.15 h), 31FAM (23.30 h) i DJ Trapella (01.15 h), fins ben entrada a la matinada, al Parc de Can Zam.
Comments are closed.

Back to Top ↑