Notícies Foto: Pere FranceschFoto: Pere Francesch

Blaumut: “El consum desfermat de cultura que es fa no té cap sentit, treus un disc i en dos dies ja és vell”

26 abril, 2024

El grup publica la primer part del seu sisè àlbum ‘Abisme’ i la segona sortirà a la tardor.

Blaumut reivindica gaudir de la musica i de l’art sense presses, de manera pausada, tranquil·la i conscient. Aquesta reivindicació els ha motivat a publicar el seu sisè treball ‘Abisme’ (Fanatik) en dues parts, la primera veu la llum aquest divendres i la segona a la tardor. En una entrevista amb l’ACN, el cantant i compositor Xavi de la Iglesia afirma que “el consum desfermat de cultura que es fa actualment no té cap sentit”. Lamenta que una banda publica un disc que ha costat dos anys crear-lo i després en dos dies “ja és vell i antic”. Cinc cançons pop formen la primera part de l’àlbum, que estan fetes per ser interpretades en concerts d’estiu i festivals.

De la Iglesia assegura que han volgut dosificar les cançons i publicar-ne ara cinc i més endavant cinc més per reivindicar que darrera de cada tema hi ha un llarg procés de creació i unes hores de feina. El músic recorda que en els inicis de Blaumut si publicaven un treball tenia un recorregut i ara, en canvi, un disc l’endemà ja està passat i és tot “molt efímer”.

De la Iglesia indica que el disc tracta sobre l’abisme des d’un punt de vista personal i “d’estar a la zona de confort i enfrontar-se a un mateix i saltar al buit”. Un dels temes, ‘Camises de palmeres’, el primer que el grup va avançar, parla de les coses efímeres i tracta sobre un estiu que s’enamora de la Lluna i mai sap si la tornarà a veure.

Vassil Lambrinov, violí, explica que les cordes formen part de l’ADN del grup i que tornen a estar presentats a l’’Abisme’. Oriol Aymat, violoncel·lista, afegeix que s’han pensat molt els arranjaments perquè sonin a les idees que hi ha darrera de les lletres del Xavi de la Iglesia i vestir-les bé. “El Vassil i jo ens hem ocupat d’ornamentar-les amb el vestit adequat cada vegada”. Aymat creu que les cinc cançons donen molta llum i varietat a l’àlbum.

Lambrinov indica que porten més de deu anys fent cançons i concerts i assegura que “fer material nou ja és un canvi en molts sentits”. Assegura que hi ha diferències i una evolució respecte els treballs anteriors. “No hem buscat tornar a fer aquell disc o aquell single que va funcionar”, recalca.

Més enllà de modes, el cantant confessa que Blaumut sempre han anat a la seva i han fet sempre el que els hi ha vingut de gust, ja fos experimentar o anar cap a un estil més clàssic.

La primera part del disc està pensada per girar en concerts d’estiu i festivals amb un estil més ‘rocker’, i la segona, en teatres i auditoris, ja que la proposta serà més íntima. La presentació del primer capítol de l’’Abisme’ serà el 3 de maig a les Escales de la Catedral de Girona de la ma del festival Strenes i a Barcelona actuaran a La Paloma.

Text: Pere Francesch
Comments are closed.

Back to Top ↑