Notícies Foto: Festival CruïllaFoto: Festival Cruïlla

Cruïlla, primer gran festival a Espanya alimentat 100% amb energia renovable

16 juny, 2023

El Festival Cruïlla i Endesa han fet públic un ambiciós Pla de Sostenibilitat.

El Parc del Fòrum de Barcelona es convertirà del 5 al 8 de juliol en una autèntica ciutat efímera on desenes de milers d’assistents s’emocionaran amb més de 50 concerts repartits en cinc escenaris, amb experiències artístiques, comèdia, gastronomia i iniciatives d’innovació que apropen la música a l’experiència immersiva i sensorial. I tot això vivint des de dins el primer festival de gran format on tota l’energia és cent per cent d’origen renovable.

En xifres, això suposa estalviar el consum de 13.600 litres de combustible i, per tant, evitar l’emissió de 36.000 quilos de Co2 a l’atmosfera. Això equival a les emissions d’un viatge de 300.000 quilòmetres en un cotxe dièsel, o, cosa que és el mateix, a fer 7,5 vegades la tornada al planeta terra en aquest mateix vehicle. Per aconseguir absorbir aquestes emissions, caldria plantar 1.795 arbres.

En paraules de Jordi Herreruela director del Festival Cruïlla “Per al Cruïlla sempre ha estat una prioritat ser un festival el més sostenible possible. És per això que, entre d’altres mesures, enguany hem passat de ser un festival 0 plàstics per iniciar el camí cap un festival 0 residus i hem tornat a limitar l’aforament al recinte, centrant-nos en el public local, ja que la major part de les emissions que produeix un festival provenen del desplaçament del seu públic. A més, aquest any també ens converteixen en el primer gran festival alimentat per energia 100% renovable gràcies a la col·laboració amb Endesa, tot plegat amb l’objectiu d’esdevenir referents per a altres grans esdeveniments.”
Comments are closed.

Back to Top ↑