Notícies Foto: Les Kol·lontaiFoto: Les Kol·lontai

El BarnaSants inaugura edició amb el retorn de Les Kol·lontai

23 gener, 2024

El seu espectacle de reivindicació feminista sense embuts, aquest divendres al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat.

El Festival BarnaSants inaugura aquest divendres, 26 de gener, la seva vint-i-novena edició amb el retorn de Les Kol·lontai. Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal pujaran a l’escenari del Teatre Joventut de L’Hospitalet per oferir un espectacle de reivindicació feminista implacable, sense embuts i en format elèctric.

Les Kol·lontai tornen al festival després de més de 5 anys de la seva estrena l’any 2017, quan van oferir un recital especial amb motiu del centenari de la revolució bolxevic, que va permetre que Alexandra Kollontai esdevingués la primera dona ministra i ambaixadora de la història universal. Va ser aleshores quan el Barnasants va impulsar la creació de Les Kol·lontai –entre les quals també hi havia Montse Castellà– i el que havia de ser només un concert especial va convertir-se en una gira de més de trenta concerts arreu del país i un disc titulat “Cançons violeta” (2018 Picap-Barnasants).

Ara, després de set anys, la formació es torna a unir amb noves cançons en un context de l’auge de la extrema dreta, que llança proclames contra els drets de les dones entre molts altres col·lectius, i que xoca amb un empoderament femení que cada vegada té més força per treure a la llum nombrosos escàndols de violència masclista. 

El nou espectacle titulat “Germanes de frontera”, que compta amb la direcció musical del Valen Nieto, afronta temàtiques molt diverses de la lluita feminista com la intersexualitat, la maternitat, la menstruació, la identitat, el cos, l’apoderament i la guerra, i ho fa a través de poemes d’Anna Dodas, Audre Lorde, Maria Mercè Marçal, Marta Pessarrodona, Alda Merini, Frida Kahlo, Helena Alvarado Nora Albert, A. Barbin, i de les mateixes Ivette Nadal, Meritxell Gené i Sílvia Comes.

Amb aquest concert, Les Kol·lontai inauguraran una nova edició del festival de cançó d’autor que s’allargarà fins a finals del mes de maig amb un centenar d’actuacions que s’escamparan pels grans espais d’actuació habituals de Barcelona i també altres de major proximitat a la mateixa ciutat i a Viladecans, Vilafranca, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gelida, Olesa de Montserrat, Tàrrega o Mataró, entre d’altres.
Comments are closed.

Back to Top ↑