Notícies Foto: Kasba MusicFoto: Kasba Music

Es publica “Dones en la Kasba”, tercer vinil dels 11 que commemora el 20è aniversari de Kasba Music

7 març, 2024

Es tracta d’un recull amb onze veus femenines que han passat per la discogràfica.

Demà es publica “Dones en la Kasba”, el tercer vinil de la col·lecció de commemoració del vintè aniversari de Kasba Music. Es tracta d’una recopilació d’onze de les veus femenines que han passat per Kasba Music aquests vint anys, el disc més eclèctic musicalment parlant de la col·lecció i el primer a reivindicar el treball realitzat en aquest temps pel segell (recordem que els dos primers -Fermin Muguruza Kontrabanda “En directe sense censura” i Pixamandúrries “Dels rics i dels pobres”- posaven el focus en la importància de la música a la vida prèvia dels dos gestors de Kasba).

Aquest disc ens mostra algunes de les creadores que han deixat la seva empremta a Kasba. Artistes que, com el segell que les acull, són i es mostren diverses, lliures de cotilles estilístiques i coneixedores que la música és una carrera de fons, de vegades estimulant, altres esgotadora, s’han fet a si mateixes, reticents a caure a les urpes del capitalisme de la indústria musical.

Pioneres com Amparo Sánchez, treballadora incansable de la música, (…) sempre valenta, insubornable, com també ho són Anouk Chauvet i Laia Cardó de Fufü-Ai, (…) Marinah, dona de “rompe y rasga” que (…) iniciava la seva trajectòria en solitari amb el flamenc i els ritmes llatins per bandera, ritmes, per cert, que també porten a l’ADN les Maruja Limón, (…) Un feminisme compartit on també es troben Mabel Flores i Ginestà amb un llenguatge subtil que juga alhora a conscienciar i emocionar, (…). Mürfila tampoc vol mirar el passat. L’artista que ha treballat el sector musical i audiovisual des de diferents aspectes mai no s’ha volgut acomodar ni plegar a les exigències d’una indústria que vol rendibilitat i aquí Mürfila va a la seva, gaudeix i guanya.

Seguim el viatge pel catàleg de Kasba, Nakany Kanté és l’ambaixadora de la música mandinga gràcies al projecte musical on barreja les músiques tradicionals del seu país Guinea Conakry amb el pop. (…) Les músiques balcàniques es donen la mà amb el swing i el jazz de la mà d’una multibanda, Xazzar, on trobem una seminal Clara Peya, tot just sortida amb les seves companyes de l’Escola Superior de Música de Catalunya (…) les músiques més negres i urbanes com és el cas d’Aiala, una de les veus més joves del catàleg de Kasba, (…) cul de mal seient incapaç de decidir-se pel soul, el rap o el funk, – (…) la genialitat i imaginació de La Kinky Beat.
Comments are closed.

Back to Top ↑