Notícies Foto: Néstor NociFoto: Néstor Noci

Fetus estrena “Au, jovent!”

1 agost, 2023

Cançó oficial de la Diada de l’Onze de Setembre.

El grup de punk-rock empordanès Fetus recupera el clàssic “Au, jovent!”, popularitzat els anys 70 pel grup Coses, amb una nova i energètica versió que serà la cançó oficial de la celebració de la Diada aquest proper 11 de Setembre, organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

El lema “Via fora!”, que presideix enguany la mobilització de la Diada, entronca de ple amb la lletra de la cançó, basada en un text anònim que Jordi Fàbregas va musicar l’any 1976 pel grup Coses. Es tracta d’un crit d’alarma medieval que, acompanyat del repic de campanes, cridava la població per sortir a defensar les llibertats: “Au, jovent, deixeu la feina, preparem-nos a sortir, esmolem de pressa l’eina per quan toquin a ferir. Per donar lo crit d’alerta la campana està amatent! i abans d’hora ja es desperta dins del cor l’enardiment. Au, jovent! Via fora! Via fora, sometent!”.

L’Assemblea ha apostat per recuperar la cançó com a tema central d’aquesta Diada i ha convidat a versionar-la als Fetus, un valor en alça de l’escena musical catalana dels darrers anys, en què han destacat per la seva aliança entre punk-rock i instruments d’arrel.
Comments are closed.

Back to Top ↑