Notícies Foto: Pere FranceschFoto: Pere Francesch

Guillem Gisbert inicia la gira de ‘Balla la masurca!’ a la Sala Apolo davant un públic entregat a la seva música

3 maig, 2024

El cantant repassa les onze cançons de l’àlbum i recupera ‘Ai, Yoko’ de Manel.

Un any i mig després de l’últim concert de Manel i de l’aturada indefinida de la banda, el cantant i compositor Guillem Gisbert ha pujat aquest divendres a l’escenari de la Sala Apolo per donar el tret de sortida a la gira del seu primer àlbum en solitari ‘Balla la masurca!’ (Ceràmiques Guzmán). Amb les entrades exhaurides i davant un públic entregat a la seva música, Gisbert ha repassat, acompanyat per una banda i durant una hora i mitja, els onze temes de l’àlbum i ha versionat una cançó de Stephen Sondheim i una altra de Neil Diamond. Un dels moments més especials de l’actuació ha estat quan ha cantat ‘Ai, Yoko’ de Manel.

A l’inici de l’actuació, Gisbert ha assenyalat que aquesta nit a la Sala Apolo comença la culminació d’una feina de fa un parell d’anys, en el qual han aparegut en la seva vida tasques diferents i persones noves que l’han ajudat molt i persones velles que també l’han ajudat molt d’una manera nova, ha dit.

El compositor ha donat la benvinguda al públic i ha recordat que quan es van posar a la venda les entrades fa més de sis mesos es van vendre molt ràpid i moltes de les cançons que avui interpreta no havien passat per l’estudi. Per tant, ha fet broma, “interpreto que tinc al davant la línia dura de seguidors de Manel. Per la part que em toca us ho volia agrair i també de part de l’Arnau (Vallvé), el Roger (Padilla) i el Martí (Maymó) que estan per aquí”.

Gisbert ha fet un repàs de les onze cançons que conformen ‘Balla la masurca!’, amb la seva mescla de sonoritats i ritmes amb sons electrònics, guitarres i bateria amb la veu del cantant i les seves melodies en el centre de tot.

El compositor també ha interpretat dues versions: la primera ha estat ‘Tots a casa xiulen’ (‘Anyone Can Whistle’), de Stephen Sondheim, que ha servit per obrir el concert, i la segona, ‘Prou de plors’ (‘Dry Your Eyes’), de Neil Diamond.

Un dels moments més especials de l’actuació, gairebé al final, ha estat quan Gisbert ha cantat ‘Ai, Yoko’ de Manel, tocada amb piano, del disc ‘Atletes, baixin de l’escenari’, del 2013.

El cantant ha estat acompanyat a l’escenari per Jordi Casadesús (baix, guitarra i programacions), Glòria Maurel (bateria i percussions) i Arnau Grabolosa (guitarra, baix i teclats).

La gira seguirà aquest dissabte amb un passi doble al Festival Strenes de Girona amb entrades exhaurides. La seva presentació a Madrid serà el 10 de maig al Teatro Eslava. Després, Gisbert continuarà la gira per alguns dels festival d’estiu com Embassa’t (Sabadell), Primavera Sound (Barcelona), Vida Festival (Vilanova i la Geltrú), Cap Roig Festival (Calella de Palafrugell), Talarn Music Experience (Talarn), Portalblau (Empúries) i Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols). El músic barceloní també tocarà aquest estiu a Gandia, Tarragona, Calella, Camprodon, Porreres i Falset, entre d’altres.

En una entrevista amb l’ACN, Gisbert va admetre que era difícil dir quan va començar a pensar les onze cançons de l’àlbum ‘Balla la masurca!’. Alguna idea, va explicar, és de l’època del disc ‘Jo competeixo’ de Manel, publicat el 2016, però altres les va escriure fa un any quan estava immers en el procés de producció de les noves cançons.

El disc, que va sortir a principis de març, és un pas endavant del músic amb l’ajuda de diversos productors. Tot i això, no és un trencament amb les sonoritats i ritmes dels últims treballs de Manel, sinó que és “continuista” amb el que venien fent fins ara, amb “una barreja molt eclèctica entre la part de sintetitzadors, la part de la percussió electrònica i sons digitals” i la introducció de la cançó folk ‘Les aventures del general Lluna’.

Text: Pere Francesch/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑