L’Orquestra Simfònica del Vallès dóna la benvinguda al 2025 amb el concert d’Any Nou al Palau de la Música
Amb l’estrena absoluta d‘El vals de na Martina’ de Joan Martorell.
L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha donat la benvinguda al 2025 amb el concert d’Any Nou aquest diumenge al Palau de la Música Catalana. Amb un programa protagonitzat per clàssics valsos vienesos i altres festes musicals, l’OSV ha ofert el primer de sis concerts fins al 4 de gener amb un repertori elegant i carregat de simbolisme. Sota la direcció d’Isabel Rubio, el recital ha comptat amb peces icòniques de la família Strauss com ‘Leichtes Blut’, el ‘Vals de l’Emperador’, ‘Plappermäulchen’ o el famós ‘El Danubi Blau’. Seguin l’estela del tradicional concert de Cap d’Any de Viena, la vetllada al Palau de la Música s’ha tancat amb l’entusiasme del públic i l’orquestra amb l’emblemàtica ‘Marxa Radetzky’.
L’Orquestra Simfònica del Vallès ha estat dirigida per segon any consecutiu per Isabel Rubio. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Rubio ha explicat que l’any passat va gaudir molt de la iniciativa i que és una “meravella” tornar a dirigir i treballar pel públic del Palau.
Rubio ha reconegut que bona part del repertori gira al voltant dels mites Strauss i té un caire més europeu, però també ha recordat que hi ha presència de danses i balls populars d’arreu del món. Amb tot, la directora ha volgut destacar l’estrena absoluta de la peça de Joan Martorell dedicada a la filla d’aquest.
Enguany els concerts permeten incorporar l’experiència ‘Butaca 360’, per viure la música des de l’escenari al costat dels músics de l’orquestra. Després de l’actuació d’aquest diumenge, la Sala de Concerts del Palau de la Música tornarà a acollir la mateixa vetllada el 31 de desembre i l’1, 2 i 4 de gener.
Guillem Roset-Maria Pratdesaba/ACN