Notícies Foto: SolkFoto: Solk

Primer senzill del nou disc del grup de les Terres de l’Ebre, Solk

13 juny, 2023

La seva proposta gira al voltant de la reivindicació del seu territori, recuperant música i poesia però també memòria històrica.

Es publica el primer senzill i video del seu segon àlbum que veurà la llum després de l’estiu. La cançó es diu “Absència” i posa música a un poema del segle XI d’Abu Bakr el Tortosí, amb traducció de Josep Piera (que aquesta setmana ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes) extreta del llibre “Poemes de l’orient d’al-Àndalus (1983, Ed. 62).

Solk és un grup de les terres de l’Ebre i del Maestrat els components del qual viuen escampats entre Reus, Tortosa i Vinaròs. Des de la música es dediquen a cercar les arrels territorials de diversa forma, tant mitjançant cançons antigues, com recuperant vells instruments, però també a través de la poesia i fins i tot buscant un passat més proper a través de la recuperació de la memòria històrica.

Alguns dels seus membres surten de l’ESMUC, el Liceu o el Taller de Musics i han participat amb projectes de Miquel Gil, Carles Santos, Pep Gimeno “Botifarra” o Pepet i Marieta. Amb el seu primer disc “Herència” van ser finalistes als Premis Ovidi de la música en valencià del 2017 com a Grup revelació i Millor disc folk i l’any després van quedar finalistes als Premis Enderrock del 2018 com a millor disc i millor cançó folk.
Comments are closed.

Back to Top ↑