Prohibició del llibre-cd d’Elies Monxolí, “Jardí de meravelles”

14 febrer, 2024

Comunicat d’El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM)

Davant de la prohibició d’un concert d’Elies Monxolí a Montserrat (Ribera Alta) el Col·lectiu Ovidi Montllor ens ha fet arribar el següent comunicat:

“El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músiques del País Valencià –COM- denuncia el comportament sectari i contra la cultura valenciana del regidor de VOX que ha prohibit el concert del company Elies Monxolí.

L’Ajuntament de Montserrat (Ribera Alta), a través del regidor de Cultura de Vox, Juan José Rández Martínez, ha comunicat la prohibició del concert de presentació del nou llibre-disc del músic i cantautor valencià Elies, Jardí de meravelles (Edicions 96).

Jardí de meravelles és un conte musical, un llibre-disc, en el qual un grapat de poetes i pensadors conviuen i dialoguen. Des d’Homer fins a Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu o Maria Josep Escrivà, passant per Plató, Ovidi, Ibn Khafaja, Dante Alighieri, Ramon Llull, Ausiàs March, Joan de la Creu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, John Lennon o Joan Fuster.

Com ha assenyalat l’escriptor Josep Piera, es tracta d’un recull de cançons «transparents en la seua netedat». Elies Monxolí ens convida a recórrer aquest jardí —que qui sap si podria ser la mateixa Ítaca cantada a Odissea, el viatge de Ningú, l’anterior treball d’Elies— per interpretar, des de diferents perspectives, el gran tema de la humanitat: l’amor.

El concert feia mesos que estava tancat amb l’ajuntament, fins i tot s’havia emés una factura proforma. Lamentem i denunciem que un individu amb escasses o nul·les qualificacions per a jutjar el treball artístic d’Elies puga privar els habitants de Montserrat d’un concert.

El músic, Elies Monxolí Cerveró, que és amant i fill de Montserrat, ha mostrat la seua sorpresa davant d’aquest fet vil i covard que mostra l’odi d’alguna gent contra la nostra cultura.

El COM denuncia aquest fet que se suma a altres decisions arbitràries i sectàries contra la música en valencià o el vot en contra del PP i VOX a les Corts Valencianes contra la celebració del centenari d’Estellés, un poeta, Vicent Andrés Estellés, que compta amb més de 400 registres discogràfics de la seua obra musicada.

Ara, li ha tocat al company i membre del COM Elies, al qual volem expressar el nostre suport, la nostra solidaritat i el nostre agraïment per la gran vàlua i bellesa del seu treball.

València, 13 de febrer de 2024″
Comments are closed.

Back to Top ↑