Notícies Foto: Lluc QueraltFoto: Lluc Queralt

Roger Conesa estrena “El primer últim adéu”, primer avançament del seu nou disc

7 novembre, 2023

El disc, “Endreça”, sortirà el proper mes de gener de 2024.

“El primer últim adéu és l’avançament del disc “Endreça”, el nou treball discogràfic de Roger Conesa, produït per Magí Capdevila, que sortirà el proper mes de gener de 2024.

La cançó parla de quan ens n’adonem que estem massa aferrats a una persona, una situació, un objecte o fins i tot una idea i; convençuts de voler transcendir-la, encara no sabem ben bé com deixar-la anar. No és fins que ens veiem a nosaltres mateixos repetint comiats -i potser abandonant també una part de nosaltres- quan finalment ho aconseguim.

Per això en el videoclip, realitzat per Albert Rué, es repeteixen tres plans seqüència gairebé idèntics però amb subtils diferències, on veiem el Roger realitzant el mateix recorregut fins a tres vegades i interactuant amb una sèrie d’objectes que, tot i anar canviant en cada pla, segueixen tenint la mateixa funció.  És a dir, alguna cosa varia però tot segueix igual.

Mentrestant, la ballarina Carlota de Carvajal, amb un vestit-escultura d’Aloma Lafonatana es passeja per l’escena. En un principi, ho fa al marge del recorregut del Roger, però en cada seqüència va apropant-s’hi més i més fins fer-lo marxar del pla i, per tant, fer que abandoni el mateix recorregut. Ella i el vestit representen el concepte del moviment, tan necessari per deixar de repetir-se, aprendre a dir adéu i, com diu el darrer vers de la cançó, saber tancar.

La sonoritat de la cançó, com passa en la totalitat del disc, és fruit de la suma de tres pilars bàsics en la trajectòria musical de Conesa com a compositor: la cançó d’autor, la música tradicional catalana i l’Art Sonor.  Capedevila  ha sabut traduïr amb la seva producció aquests colors, barrejant i creant un diàleg entre música d’arrel mediterrània amb samplejos d’elements orgànics i mecànics (sons de la natura, estris del camp, gravacions en cassets de la infància del Roger..) que, passats pel filtre transgresor de l’art sonor esdevenen noves textures instrumentals al servei de la cançó.
Comments are closed.

Back to Top ↑