Notícies Foto: ARCFoto: ARC

The Tyets, Mushkaa i Alba Careta, entre els guanyadors de la XXI edició dels Premis ARC

30 novembre, 2023

Durant la celebració de la gala hem pogut gaudir de les actuacions del Ramon Mirabet, Alidé Sans, Maruja Limón i Julia Blum.

Els premis de la indústria musical catalana en directe es commemoren cada any i reuneixen els millors artistes de la terra en cada edició dels Premis ARC. La XXI edició ha donat a conèixer els guanyadors en una gala presentada pel Víctor Parrado al Teatre de la Llotja de Lleida.

Enguany, els premis s’han celebrat per segona vegada consecutiva a la capital del Segrià, per tal de continuar treballant en un equilibri cultural del territori, fomentar la contractació artística a aquesta província i garantir l’accés a la cultura per part igual de tota la societat.

Enguany, els Premis ARC arriben al seu 21è aniversari amb l’objectiu de seguir recolzant i promovent l’autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com els mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada. Són 12 els Premis ARC atorgats durant aquesta gala i emmarcats dintre de 12 categories on s’han guardonat les millors gires, programacions musicals, artista revelació i inclús el millor periodista o programa musical. 

Així doncs, The Tyets han fet seu el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia, mentre que les Festes del Tura han aconseguit el premi a la millor programació de Festa Major. L’Orquestra Selvatana ha estat escollit dintre de la categoria d’orquestra o grup de ball i El Pot Petit com a millor gira d’artista o grup per públic infantil o familiar. Love of Lesbian ha aconseguit el premi a la millor gira internacional i l’Alba Careta ha estat guardonada com a millor gira d’artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional.

D’altra banda, els premis a les millors programacions musicals han recaigut per un costat, al Festival de la Porta Ferrada dintre de la categoria de festival i/o cicles de concerts, per la Nova Jazz Cava (Terrassa) com a espai musical o sala de concerts i el Festival Càntut com a millor programació de festival en petit format .

Aquesta 21a edició dels Premis ARC també han guardonat a “Allò que no sona” com a millor programa musical, a Los 80 Principales com a milor gira de versions o tributs i a Mushkaa com a millor artista o grup revelació. 
Comments are closed.

Back to Top ↑